Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 2.

Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2 minutach wsypuj stopniowo cukier. Po 10 minutach ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze 1 minutę. Gotowa beza ma być sztywna i lśniąca, bez widocznego cukru.

Zobacz również

Rozpoczął się komunijny biały tydzień w kolegiacie św. Mikołaja w Końskich [ZDJĘCIA]

Rozpoczął się komunijny biały tydzień w kolegiacie św. Mikołaja w Końskich [ZDJĘCIA]

Nowy starosta brodnicki Paweł Szramka rozpoczyna urzędowanie

Nowy starosta brodnicki Paweł Szramka rozpoczyna urzędowanie

Polecamy

Wirtualny celebryta promuje Warmię i Mazury w sieci

Wirtualny celebryta promuje Warmię i Mazury w sieci

Tygodniowy przegląd prasy w Giżycku, (5.05-11.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Giżycku, (5.05-11.05.2024)

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi