MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni,...
fot. Wikipedia, domena publiczna

Kulinarne rewolucjonistki. Poznaj 5 niezwykłych kobiet, które zmieniły oblicze gastronomii

Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni, która zdobyła 3 gwiazdki Michelin. Uznawana jest powszechnie za matkę nowoczesnej kuchni francuskiej. Dzięki swoim osiągnięciom ustanowiła Lyon jako kulinarną stolicę Francji.

Zobacz również

To była wyborcza niedziela na Opolszczyźnie. Wybory były w trzech gminach

NOWE
To była wyborcza niedziela na Opolszczyźnie. Wybory były w trzech gminach

Kajakarze wrócili z workiem medali z ME. Ile razy na podium stawali poznaniacy?

Kajakarze wrócili z workiem medali z ME. Ile razy na podium stawali poznaniacy?

Polecamy

Pomysłowe tiramisu malinowe. Poleca je włoski kucharz. Palce lizać!

Pomysłowe tiramisu malinowe. Poleca je włoski kucharz. Palce lizać!

Nie żyje kierowca auta, które zderzyło się z toyotą Sebastiena Ogiera

Nie żyje kierowca auta, które zderzyło się z toyotą Sebastiena Ogiera

Groźna bakteria w sałacie! Zmarła pierwsza osoba. Tą bakterią można się zarazić latem

O TYM SIĘ MÓWI
Groźna bakteria w sałacie! Zmarła pierwsza osoba. Tą bakterią można się zarazić latem