Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pikantny barszcz po warmińsku

Agnieszka Szukuć
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Barszcz_07-01.JPG
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Barszcz_07-01.JPG Piotrus
Spróbuj klasycznego barszczu w pikantnym wydaniu.

Do wykonania barszczu potrzeba:

* 1 porcji kurczaka

* 6 czerwonych buraków

* 1 marchewki

* 200g ziemniaków

* 5 ząbków czosnku

* ziele angielskie

* liść laurowy

* 1 łyżka magii

* majeranek

* sól

* śmietana 30% 1 szklanka

* pieprz ziołowy

* 1 czerwona cebula

Kurczaka zalać 4 litrami wody. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, magii i majeranek. Gotować przez około pół godziny. Wyjąć kurczaka z wywaru. Dodać pokrojone w cienkie plasterki buraki. Po około 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zabielamy śmietaną.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gizycko.naszemiasto.pl Nasze Miasto