Do wykonania barszczu potrzeba:
* 1 porcji kurczaka
* 6 czerwonych buraków
* 1 marchewki
* 200g ziemniaków
* 5 ząbków czosnku
* ziele angielskie
* liść laurowy
* 1 łyżka magii
* majeranek
* sól
* śmietana 30% 1 szklanka
* pieprz ziołowy
* 1 czerwona cebula
Kurczaka zalać 4 litrami wody. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, magii i majeranek. Gotować przez około pół godziny. Wyjąć kurczaka z wywaru. Dodać pokrojone w cienkie plasterki buraki. Po około 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zabielamy śmietaną.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?