MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba...
fot. asife/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Szparagi

Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba odciąć twarde końce i starannie usunąć zdrewniałą skórę z dolnych części ich łodyg, co można łatwo zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Czas pieczenia zależy od grubości szparagów i dla tych cieńszych wynosi zwykle 4-6 min, natomiast dla grubszych – do 8 minut. W podobny sposób można grillować fasolkę szparagową, jeśli jej strączki są młode i wciąż dość jędrna, a na dodatek pozbawiona łykowatych strun.

Zobacz również

Polscy kibice w Ostrawie wierzą w utrzymanie Biało-Czerwonych w MŚ elty ZDJĘCIA

Polscy kibice w Ostrawie wierzą w utrzymanie Biało-Czerwonych w MŚ elty ZDJĘCIA

Nawałnica w Gnieźnie - komunikat po sztabie kryzysowym

Nawałnica w Gnieźnie - komunikat po sztabie kryzysowym

Polecamy

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Przegląd tygodnia od 12.05 w Giżycku

Przegląd tygodnia od 12.05 w Giżycku